13.12.2015 23:51

Juventus boekt zesde winstpartij op een rij

Juventus zet de opmars voort in de Italiaanse Serie A. De zwak gestarte landskampioen won zondag de topper van ACF Fiorentina met 3-1 en boekte daarmee zijn zesde zege op rij in de competitie.

In de stand klom de 'Oude Dame' naar de vierde plaats met 30 punten uit zestien duels, zes minder dan koploper Internazionale. Fiorentina behield weliswaar de tweede plaats, maar zag de achterstand op Inter wel oplopen naar vier punten.

Josip Ilicic leek aanvankelijk Juve een moeilijke avond te bezorgen in Turijn. Hij scoorde al in de derde minuut vanaf de penaltystip voor Fiorentina. Drie minuten later was het al gelijk via Juan Cuadrado. Het duurde tot diep in de tweede helft voordat Juventus kon doordrukken. Tien minuten voor tijd zette Mario Mandžukić de thuisploeg op 2-1, Paulo Dybala maakte er in de extra tijd nog 3-1 van.