27.12.2015 12:20

'De Guzmán moet wachten op zijn transfer'

Jonathan De Guzmán moet het nog even volhouden in Italië. De Nederlandse middenvelder speelde nog geen minuut voor SSC Napoli in het huidige seizoen en lijkt op weg naar AFC Bournemouth. Volgens media in Italië volgt de transfer binnen een week.

Mocht de transfer inderdaad afgerond worden, staat De Guzmán voor een terugkeer in de Premier League. Napoli nam de middenvelder in 2014 over van Swansea City, waar hij twee seizoenen achter elkaar een onbetwiste basisspeler was. In zijn eerste seizoen in de Serie A kwam De Guzmán nog tot 23 competitiewedstrijden, waarbij gesteld moet worden dat hij slechts vijf keer de volle negentig minuten meemaakte.

De Guzmán kan ook rekenen op interesse vanuit China, maar volgens de geruchten heeft de oud-speler van Feyenoord nog geen interesse in een vertrek uit Europa. Het contract van de Nederlander in Italië loopt nog tot medio 2018 door, maar gezien het feit dat De Guzmán nog niet in de buurt van speelminuten is gekomen, lijkt een vertrek de enige, logische optie.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner