13.01.2016 12:31

AS Roma stuurt Rudi García de laan uit

De tegenvallende sportieve resultaten zijn Rudi García fataal geworden. AS Roma maakt woensdag bekend dat de Franse trainer is ontslagen.

AS Roma verkeerde de voorbije maanden in slechte vorm. De Romeinen wonnen slechts één van hun laatste tien wedstrijden. Voorzitter spreekt ondanks een slecht einde van de samenwerking vol lof over García. "Namens mijzelf en heel AS Roma wil ik Rudi García bedanken het werk dat hij sinds zijn komst heeft verricht. Samen hebben we goede tijden ervaren, maar we denken dat dit de juiste tijd is om te veranderen."

Met García aan het roer eindigde AS Roma de twee voorbije seizoenen op de tweede plaats in de Serie A. Dit seizoen gaat het wat minder met de Romeinen, ondanks dat de start nog wel veelbelovend was. AS Roma bezet op dit moment de vijfde plaats in de Italiaanse competitie.

Luciano Spalletti wordt hoogstwaarschijnlijk de opvolger van García. Daarmee haalt AS Roma een oude bekende in huis. Spalletti was tussen 2005 en 2009 ook al trainer van de club uit de Italiaanse hoofdstad. De Italiaan is sinds zijn vertrek bij Zenit St. Petersburg clubloos.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner