16.01.2016 14:32

Ashley Cole en AS Roma klaar met elkaar

De lijdensweg tussen AS Roma en Ashley Cole lijkt er na anderhalf jaar op te zitten. De Engelse back speelde sinds zijn komst naar Italië slechts zestien officiële wedstrijden en club en speler zijn het eens geworden over het ontbinden van het contract.

De vleugelverdediger tekende in 2014 een tweejarig contract bij de Romeinen, maar in het huidige seizoen kreeg de oud-speler van Arsenal en Chelsea nog geen speeltijd. Sterker nog, Cole had niet eens een rugnummer bij het eerste elftal, want hij werd door AS Roma niet ingeschreven voor diverse competities. Volgens Italiaanse media is het na een half jaar zonder speeltijd genoeg geweest voor Cole, die graag zijn carrière op leuke wijze wil afsluiten.

De 35-jarige linksback lijkt op weg naar de Amerikaanse competitie, waar LA Galaxy interesse in hem toonde. Cole voetbalde over meerdere periodes zo'n zestien jaar op het hoogste niveau in Engeland, waar hij zijn tijd verdeelde tussen Arsenal en Chelsea. Met 385 wedstrijden in de Premier League en meer dan honderd in de Champions League is Cole een ervaren kracht, maar bij AS Roma komt de Engelsman niet in de plannen van trainer Rudi Garcia voor.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner