03.02.2016 22:51

Juventus wint weer en verbreekt clubrecord

De onnavolgbare reeks van Juventus in de Serie A heeft een record opgeleverd. De Oude Dame won woensdagavond van Genoa CFC (1-0) en dit was al de dertiende competitieoverwinning op rij. Voor Juventus is dit een clubrecord.

Nog nooit eerder won de formatie, met een grootste geschiedenis, dertien keer op rij op het hoogste voetbalniveau van Italië. De zegereeks begon voor Juventus op 31 oktober 2015, toen uitgerekend stadsgenoot en rivaal Torino FC werd verslagen met 2-1. Vervolgens delfden ploegen als AC Milan, Lazio Roma, ACF Fiorentina en AS Roma het onderspit tegen de regerend landskampioen. 

Tegen Genoa kwam de overwinning overigens gelukkig tot stand. Sebastien De Maio maakte na een half uur spelen een eigen doelpunt en dat bleek dodelijk voor de uitploeg. Juventus, dat zeer matig begon aan het seizoen, strijdt dankzij de zegereeks samen met SSC Napoli om de koppositie in de Serie A. Het gat met nummer drie Inter is al zeven punten.

Juventus werd de afgelopen vier jaar kampioen van Italië, maar heeft het dit seizoen aanzienlijk moeilijker om zich te distantiëren van de concurrentie. De club staat ook in de achtste finale van de Champions League, waarin het gekoppeld is aan Bayern München.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner