04.02.2016 09:14

Napoli-verdediger racistisch bejegend in Rome

Kalidou Koulibaly (r.) probeert de bal af te pakken tijdens het competitieduel Napoli - Lazio Roma.
Kalidou Koulibaly (r.) probeert de bal af te pakken tijdens het competitieduel Napoli - Lazio Roma.

De fans van de Italiaanse voetbalclub Lazio hebben zich weer eens van hun slechtste kant laten zien. Tijdens de competitiewedstrijd woensdagavond in Stadio Olimpico tegen koploper Napoli werd de Senegalese verdediger Kalidou Koulibaly van de bezoekers racistisch bejegend als hij de bal had. Scheidsrechter Massimiliano Irrati besloot het duel in de tweede helft zelfs voor een paar minuten stil te leggen.

Koulibaly liet zich niet van de wijs brengen door de racistische spreekkoren van de Romeinse aanhangers, die een slechte reputatie hebben. Hij pakte met Napoli de winst (0-2) en schonk na afloop zijn shirt aan een jongetje in het publiek. "Ik wil iedereen bedanken voor alle boodschappen van solidariteit", meldde de Senegalees op Instagram. "In het bijzonder de scheidsrechter voor zijn moed."

De verdediger van Napoli sprak van 'lelijke' liederen. Trainer Stefano Pioli van Lazio had opvallend genoeg een andere mening. "Ik zou de wedstrijd niet gestaakt hebben. Dat gezang kwam slechts van een minderheid van de fans. Volgens mij zijn het geen racisten."

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner