07.02.2016 20:34

Napoli en Juve winnen, achtervolgers gelijk

Koploper SSC Napoli en achtervolger Juventus hebben zondag in de Serie A allebei gewonnen. Napoli boekte de achtste zege op rij door thuis Carpi met 1-0 te verslaan. Gonzalo Higuain maakte halverwege de tweede helft uit een strafschop het enige doelpunt. Juventus won met 2-0 bij Frosinone door treffers van Juan Cuadrado en Paulo Dybala en blijft twee punten achter Napoli staan. Het was alweer de veertiende competitiezege op rij en dat betekende een clubrecord voor de ploeg uit Turijn.

Inter liet de derde plaats aan Fiorentina door in de uitwedstrijd tegen hekkensluiter Hellas Verona niet verder te komen dan 3-3. De ploeg uit Milaan is nu vierde, op één punt van de ploeg uit Florence. In Verona kwam Inter via Jeison Murillo nog wel vroeg op voorsprong, maar na een kwartier spelen stond de thuisclub met 2-1 voor. Artur Ionita zorgde na een uur voor 3-1, waarna Mauro Icardi en Ivan Perisic alsnog Inter een punt bezorgden.

Ook Fiorentina speelde gelijk, zaterdag bij Bologna (1-1). Nadat Matias Fernández begin tweede helft met twee gele kaarten uit het veld was gestuurd bij Fiorentina, namen de bezoekers toch de leiding via Federico Bernardeschi, maar Emanuele Giaccherini trok de stand al snel weer gelijk.

Lazio bleef negende na een doelpuntloos gelijkspel bij Genoa. Verdediger Wesley Hoedt speelde de hele wedstrijd voor Lazio, Edson Braafheid bleef op de bank. Stefan de Vrij en Ricardo Kishna zijn nog altijd geblesseerd.

AC Milan speelde in eigen huis 1-1 tegen middenmoter Udinese en is zesde. Pablo Armero zette de bezoekers na een kwartier op voorsprong, M'Baye Niang maakte kort na rust gelijk. Marten de Roon speelde in de middenmoot met Atalanta Bergamo thuis 0-0 tegen Empoli.