14.02.2016 09:00

Juventus terug aan kop na imposante reeks

Juventus heeft de macht gegrepen in de Serie A. De kampioen won voor eigen publiek de absolute kraker van SSC Napoli (1-0) en mag zich weer koploper noemen. De nieuwe lijstaanvoerder vierde de vijftiende competitiezege op rij.

Simone Zaza was de gevierde man in Turijn. De invaller maakte in de 88e minuut het enige doelpunt. Juventus heeft nu een punt voorsprong op Napoli, dat de laatste weken vaak dacht aan de mooie periode toen Diego Maradona nog voetbalde in Napels. De superster uit Argentinië bezorgde de club in 1987 en 1990 de landstitel. Juventus is na een slechte competitiestart echter aardig op dreef gekomen. 

Napoli hield lang stand bij Juventus. De bezoekers hadden in de slotfase echter geen antwoord op een inzet van Zaza. De aanvaller, vorig jaar voor achttien miljoen euro overgenomen van Sassuolo, scoorde op aangeven van Patrice Evra.

Juventus is dus de nieuwe koploper in Italië, terwijl de ploeg na vijftien wedstrijden nog vijfde stond in de Serie A en na tien duels zelfs de twaalfde plek bezette. De Oude Dame gaat nu voor het vijfde landskampioenschap op rij.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner