18.02.2016 10:30

Hoedt wil duo vormen met geblesseerde De Vrij

Wesley Hoedt in het shirt van Lazio Roma tijdens het competitieduel met Hellas Verona. (11-02-2016)
Wesley Hoedt in het shirt van Lazio Roma tijdens het competitieduel met Hellas Verona. (11-02-2016)

Stefan de Vrij is momenteel geblesseerd, maar Wesley Hoedt hoopt in de toekomst een duo te vormen met zijn landgenoot bij Lazio Roma. 

Hoedt probeert in Italië overigens zo weinig als mogelijk Nederlands te spreken met De Vrij, Edson Braafheid en Ricardo Kishna. "Af en toe een gesprekje in het Nederlands kan wel, maar niet te veel", aldus Hoedt, die in de nabije toekomst hoopt een duo te vormen met De Vrij. "Het gekke is dat ze in Nederland zeiden dat ik de plaats van Stefan had overgenomen. Maar ik ben links en hij is rechts. Dat is dan toch een gekke conclusie? Ik sta niet in de basis door de blessure van Stefan. Ik hoop dat we volgend seizoen een mooi duo kunnen vormen."

Hoedt wil overigens niets weten van het 'slechte imago' van de Serie A. Onlangs speelde hij in Giuseppe Meazza tegen Internazionale. "Dat doet me dan toch wel wat. Wat voor historische wedstrijden zijn daar wel niet gespeeld? Het grote AC Milan. Spelers als Seedorf, Rijkaard en Van Basten. Het stadion was die wedstrijd goed gevuld, maar lang niet vol. Zelfs toen maakte het indruk op me."

De verdediger van Lazio Roma is dan ook van mening dat het de Serie A niet enkel bestaat uit 'sfeerloze betonnen bakken'. "Dat vind ik wel meevallen", vervolgt Hoedt tegenover het Algemeen Dagblad. "Je kan ook zeggen: het zijn stadions met gevoel. Het lijkt leger dan het is omdat ze zo groot zijn. Dat van Excelsior zit met 4000 man al vol. In het stadion van Bologna kunnen er 40.000. Wat ik ook opvallend vind: alle velden zijn goed. En geen kunstgras natuurlijk."

"Ik vergeet niet om te genieten van het land. Pas ben ik met mijn vriendin een paar dagen naar Florence geweest. Ik wil Italië voelen. Milaan heb ik al gezien. De regio Puglia in het zuiden. Het eten is goed en de mode mooi. Ik spreek inmiddels vloeiend Italiaans. Daar was ik in Nederland al mee begonnen. Eenmaal hier gaat het nog sneller. Mijn eerste interview in het Italiaans was geen probleem."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner