20.02.2016 09:01

Bologna beëindigt imposante reeks van Juve

Paul Pogba (m.) speelt alsof Luca Rizzo (r.) niet bestaat. De Fransman springt behendig langs zijn tegenstander tijdens de wedstrijd Bologna - Juventus. (19-02-2016)
Paul Pogba (m.) speelt alsof Luca Rizzo (r.) niet bestaat. De Fransman springt behendig langs zijn tegenstander tijdens de wedstrijd Bologna - Juventus. (19-02-2016)

Voor het eerst sinds 28 oktober 2015 heeft Juventus punten verspeeld in de Serie A. De club ging toentertijd onderuit tegen Sassuolo Calcio, maar won sindsdien vijftien keer achter elkaar. Tegen Bologna scoorde het echter niet. In het Renato Dall'Ara bleef het bij 0-0.

De regerend landskampioen, met vier titels op rij in de Serie A, stuurde een sterke basiself richting Bologna, maar spelers als Paul Pogba, Simone Zaza en Morata konden het verschil niet maken. Ook met Paulo Dybala en Juan Cuadrado als invallers werd er niet gescoord in de openingswedstrijd van speelronde 26.

Juventus begon zeer slecht aan het seizoen in Italië, met slechts één overwinning in de eerste vijf competitiewedstrijden. De Oude Dame rechtte de laatste maanden de rug met vijftien overwinningen op een rij. Onder andere AC Milan, Lazio Roma en ACF Fiorentina werden verslagen. Vorige week werd SSC Napoli in een directe confrontatie aan de zegekar gebonden, waardoor Juventus er weer heel goed voor staat in de Serie A.

De ploeg staat momenteel eerste, met twee punten voorsprong op SSC Napoli. De ploeg van onder andere Dries Mertens en Gonzalo Higuaí­n speelde wel een wedstrijd minder. Juventus speelt komende week in de achtste finale van de Champions League tegen Bayern München.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner