20.02.2016 20:02

Hellas Verona sterkste in Derby della Scala

Urby Emanuelson heeft zaterdag met Hellas de stadsderby van Verona gewonnen. De hekkensluiter van de Serie A was met 3-1 te sterk voor Chievo. In de verhitte derby vielen twee rode kaarten en kregen beide ploegen een strafschop.

Spits Luca Toni, 38 jaar inmiddels, miste na een half uur een penalty. In de rebound sloeg de aanvoerder van Hellas alsnog toe. Giampaolo Pazzini verdubbelde de voorsprong van de thuisclub in de tweede helft.

Sergio Pellissier bracht de spanning uit een strafschop terug nadat Vangelis Moras bij de thuisclub met rood van het veld was gestuurd. Even later moest ook Chievo echter door met tien man. Met Emanuelson als invaller trok Hellas Verona de tweede overwinning van het seizoen over de streep. Diep in blessuretijd maakte Artur Ionita er zelfs nog 3-1 van. Desondanks staat de club nog steeds laatste in de Serie A.