21.02.2016 13:05

Totti buiten de selectie gelaten bij AS Roma

De kans bestaat dat de schitterende carrière van Francesco Totti bij AS Roma op vervelende wijze eindigt. De veteraan, die richting de veertig jaar gaat, is verwikkeld in een conflict met trainer Luciano Spalletti, die hem niet meer opneemt in zijn wedstrijdselectie.

Totti kwam dit seizoen door blessureleed al weinig in actie, maar ook als de spits fit is, hoeft hij niet te rekenen op speeltijd. Spalletti maakte dat deze week al pijnlijk duidelijk, door in een interview te stellen dat hij de coach van AS Roma is, niet van Totti. In de wedstrijd die na het interview volgde, tegen Real Madrid in de achtste finale van de Champions League, voegde Spalletti daad bij woord.

De eindverantwoordelijke in Rome zette Totti op de bank en bracht de publiekslieveling pas drie minuten voor tijd, toen het al 0-2 stond voor de Spanjaarden. De voetballer gaf na dat duel een kritisch interview, waarin hij om meer respect vroeg. "Kijk eens wat ik allemaal betekend heb voor de club... Het doet me ontzettend veel pijn dat ik nu elke week op de bank zit. Op deze manier kan ik mijn carrière toch niet afsluiten?", vroeg Totti zichzelf af.

Dat het erger kan bewees Spalletti zondag, door Totti niet op te nemen in zijn wedstrijdselectie voor het competitieduel met US Palermo. Totti speelde bijna 750 wedstrijden in het shirt van AS Roma, waar hij al in 1992 bij het eerste elftal kwam.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner