26.02.2016 22:18

Totti terug in wedstrijdselectie van AS Roma

Trainer Luciano Spalletti bedankt zijn Francesco Totti voor zijn diensten. AS Roma ontvangt Frosinone. (30-01-2016)
Trainer Luciano Spalletti bedankt zijn Francesco Totti voor zijn diensten. AS Roma ontvangt Frosinone. (30-01-2016)

Francesco Totti is weer opgenomen in de wedstrijdselectie van AS Roma. Zaterdag speelt Roma de uitwedstrijd tegen Empoli en trainer Spalletti heeft het clubicoon opgeroepen om mee te reizen.

Zo lijkt de lucht geklaard tussen Spalletti en Totti. De 39-jarige Totti haalde hard uit naar Luciano Spalletti, die Totti vervolgens niet opnam in de wedstrijdselectie. In de wedstrijd tegen Palermo (5-0) kreeg het boegbeeld massale steun van de supporters.

Totti vond dat hij meer respect verdiende, waar zijn trainer het niet mee eens was. Ondanks zijn heldenstatus, hoefde Totti niet meer te rekenen op een basisplaats: "Ik moet beslissingen nemen op basis van iemand prestaties, niet op basis van zijn verleden."

Ook voorzitter James Pallotta mengde zich in het conflict. "Het is echt niet zo dat Spalletti respectloos gehandeld heeft. Wat mij betreft blijft hij dan ook nog de trainer van dit AS Roma, want bij een goede selectie past een goede trainer en andersom", aldus de Pallotta in Corriere dello Sport.

De teller van Totti staat op 747 optredens in het shirt van AS Roma. Hierin kwam hij 299 keer tot scoren. De aanvoerder kwam nooit voor een andere club uit dan AS Roma.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner