29.02.2016 23:09

Napoli vergeet te winnen van Fiorentina

Napoli heeft de topper in de Italiaanse competitie tegen Fiorentina maandagavond niet kunnen winnen (1-1). Door het gelijkspel is het gat tussen Napoli en koploper Juventus in de Serie A gegroeid tot drie punten.

Napoli keek in Florence al na zes minuten tegen een achterstand aan door een rake kopbal van Marcos Alonso. Het thuispubliek kon echter maar kort genieten, want de gelijkmaker viel binnen een paar seconden. Een verre trap vanaf de aftrap werd slecht uitverdedigd door Borja Valero. Gonzalo Higuaín kreeg de bal voor zijn voeten en kon scoren.

Fiorentina komt door de remise op gelijke hoogte met AS Roma. De clubs strijden samen om de derde plek, die recht geeft op deelname aan de voorronde van de Champions League.

In Rome ging Lazio op eigen veld onderuit tegen Sassuolo: 0-2. Domenico Berardi bracht de bezoekers op voorsprong uit een strafschop. Grégoire Defrel besliste het duel na rust. Bij Lazio keken drie Nederlanders (Wesley Hoedt, Ricardo Kishna en Edson Braafheid) vanaf de bank toe.