06.03.2016 14:49

Lazio, met Hoedt en Braafheid, speelt gelijk

Debutant Wesley Hoedt houdt het overzicht terwijl hij de bal naar voren passt tijdens de wedstrijd Lazio - Udinese. (13-09-2015)

Lazio Roma heeft zondagmiddag 1-1 gelijkgespeeld tegen Torino. Bij de Romeinen deden Wesley Hoedt en Edson Braafheid het grootste gedeelte van de wedstrijd mee. Ricardo Kishna bleef de hele wedstrijd op de bank.

De jarige Hoedt (22) vierde zijn verjaardag met een basisplaats, maar zag zijn ploeg matig beginnen. Torino opende daarentegen sterk en kwam al vroeg op voorsprong. Andrea Belotti zorgde na twaalf minuten voor de openingstreffer. Tien minuten later kon Torino de score verdubbelen, maar Ciro Immobile schoot een strafschop hard over.

Trainer Stefano Piolo was uitermate ontevreden en wisselde voor rust tweemaal. Edson Braafheid en Sergej Milinković-Savić vervingen Senad Lulić en Danilo Cataldi een paar minuten voor tijd. Lazio ging daarna beter spelen. Tien minuten voor tijd werd Baldé Diao Keita onderuit gehaald in het strafschopgebied. Aanvoerder Lucas Biglia faalde niet en maakte de 1-1.

Met het gelijkspel schiet Lazio niets op en blijft het steken op een achtste plek in de Serie A, met drie punten achterstand op Sassuolo Calcio. Die ploeg komt later vandaag in actie tegen AC Milan.