06.03.2016 17:07

Juventus houdt moeiteloos de koppositie

Juventus heeft zonder al te veel problemen de koppositie behouden in de Serie A. Na de overwinning zaterdag van Napoli moest de topploeg uit Turijn zondag ook winnen. Dat deed de 'Oude Dame' zonder veel problemen. Op bezoek bij Atalanta werd het 2-0.

Halverwege de eerste helft was het Andrea Barzagli die op aangeven van Mario Mandzukic doel trof. Hij kon vrij afstormen op keeper Marco Sportiello en wist wel raad met die kans. "We wisten hoe belangrijk deze wedstrijd was en hoe essentieel het was dat we zouden winnen", aldus de doelpuntenmaker.

Voor rust kreeg Marten de Roon een kans, maar de Nederlander wist doelman Gianluigi Buffon van Juventus niet te passeren. In de tweede helft was de thuisploeg vooral uit hoekschoppen gevaarlijk, maar scoren zat er niet in. Dat lukte Juventus wel. Mario Lemina zorgde kort voor tijd voor de bevrijdende tweede treffer.