31.03.2016 22:32

Chiellini kan weer minuten maken bij Juventus

Giorgio Chiellini staat na ruim een maand blessureleed voor zijn rentree bij Juventus. De spijkerharde mandekker kampte met een kuitblessure, maar is aankomend weekend mogelijk weer inzetbaar voor de Oude Dame. De koploper van de Serie A speelt dan tegen Empoli. De mandekker speelde zijn laatste wedstrijd op 28 februari.

Chiellini moest toezien hoe zijn Juventus, waar hij sinds 2005 voor voetbalt, in de achtste finale van de Champions League werd uitgeschakeld door Bayern München. De Italianen waren dicht bij een stunt, maar vlak voor tijd maakte Robert Lewandowski alsnog de 2-2 in München, waardoor een verlenging nodig was om de beslissing tussen Juventus en Bayern München te brengen. De Duitsers maakten het toen af via Thiago en Kingsley Coman.

Juventus kan zich zodoende, samen met Chiellini, volledig richten op Italië. Met nog acht wedstrijden te gaan staat de formatie uit Turijn drie punten voor op SSC Napoli, waardoor de vijfde landstitel op rij in de handen van Juventus zelf ligt. Daarnaast staat de club in de finale van het Italiaanse bekertoernooi tegenover AC Milan. Bij winst prolongeert Juventus de Coppa Italia.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner