05.04.2016 21:48

Napoli niet akkoord met schorsing Higuaín

Gonzalo Higuaín tekent tien minuten voor tijd voor de 2-1 van SSC Napoli in het competitieduel met Genoa. (20-03-2016)

SSC Napoli legt zich niet zomaar neer bij de schorsing van Gonzalo Higuaín. De Italiaanse voetbalbond besloot de Argentijnse aanvaller dinsdag voor vier wedstrijden te schorsen, maar Napoli gaat in beroep.

Higuaín kreeg de schorsing opgelegd vanwege het wangedrag dat hij afgelopen zondag vertoonde in het competitieduel met Udinese (3-1 verlies). De Argentijn kreeg een tweede gele kaart van scheidsrechter Massimiliano Irrati en uitte zijn woede vervolgens richting de arbiter.

Napoli kan Higuaín goed gebruiken in de strijd om de Italiaanse landstitel. Juventus heeft met nog zeven wedstrijden te spelen een voorsprong van zes punten op de Napolitanen. Higuaín maakte dit seizoen al dertig doelpunten en is daarmee voor een groot deel verantwoordelijk voor het succes van Napoli, dat de tweede plaats bezet in de Serie A.

De club uit Napels gaat eveneens niet akkoord met de schorsing van trainer Maurizio Sarri, die tegen Udinese naar de tribune werd gestuurd en een schorsing van één wedstrijd heeft gekregen.