20.04.2016 09:31

Mertens helpt Napoli ruim langs Bologna

Dries Mertens viert zijn doelpunt voor Napoli tegen Bologna. (19-04-2016)

Dries Mertens scoorde dinsdagavond driemaal om zijn ploeg langs Bologna te helpen. In het eigen stadion won de ploeg van Maurizio Sarri met maar liefst 6-0.

Gonzalo Higuaín was nog geschorst en bij afwezigheid van de Argentijn waren de oud-PSV’er en Manolo Gabbiadini de uitblinkers in het San Paolo. Mertens assisteerde Giabbadini al na tien minuten voor de openingstreffer en na een klein half uur spelen maakte hij vanaf de strafschopstip zijn tweede goal. Na rust was het de beurt aan Mertens.

Op aangeven van Hamsik maakte hij na een uur spelen de derde treffer. In de laatste tien minuten maakte hij nog twee doelpunten, waarvan de laatste een fraaie volley was. David López bepaalde vervolgens de eindstand op 6-0. Napoli staat nu zes punten achter op Juventus en heeft nog een waterkansje op het kampioenschap.