25.04.2016 17:36

Juventus kroont zich wederom tot kampioen

Zonder zelf in actie te komen heeft Juventus maandagmiddag de vijfde Italiaanse landstitel op rij veroverd. De club mocht opnieuw feestvieren na de nederlaag van de enige overgebleven concurrent Napoli bij AS Roma (1-0).

Juventus evenaarde een clubrecord uit de jaren dertig van de vorige eeuw toen de 'Oude Dame' zich ook vijf jaar lang de beste voetbalclub van Italië mocht noemen. Het elftal van trainer Massimiliano Allegri kwam deze competitie langzaam op gang, met slechts één punt uit de eerste drie wedstrijden. Maar eenmaal in goeden doen was Juventus in eigen land nauwelijks meer te stuiten. De formatie won maar liefst 24 van de laatste 25 duels.

Juventus mocht zondag de champagne alvast koud zetten na de winst op Fiorentina (2-1). De ploeg had echter nog minimaal een week geduld moeten hebben als Napoli wel AS Roma de baas was gebleven. In dat geval had de nummer twee van de ranglijst uit Napels de achterstand op Juventus tot negen punten verkleind. De Serie A telt nog drie speelronden.

Beker

Juventus kan het seizoen nog meer glans geven op 21 mei, als AC Milan de tegenstander is in de finale van de Italiaanse beker. De kampioen van Italië was dit seizoen ook lang succesvol in de Champions League. Juventus liet Bayern München echter ontsnappen in de achtste finales van de Champions League. De beste ploeg van Duitsland knokte zich naar een verlenging en sloeg vervolgens toe.

Kevin Strootman kwam maandag niet in actie voor AS Roma. De middenvelder zag zijn ploeggenoot Radja Nainggolan in de voorlaatste minuut de winnende treffer maken. AS Roma blijft door de zege derde op de ranglijst, met twee punten minder dan Napoli.

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner