25.04.2016 19:27

Melo dankbaar: "Anders was ik moordenaar"

Felipe Melo, ook wel bekend als 'de slager', schuwt harde tackels niet. De verdedigende middenvelder van Internazionale kende een moeilijke jeugd en praatte hierover met Sky.

"Mijn vader had een dubbele baan om ons op de rit te houden. Ik moest ook veel offers brengen. Recentelijk ben ik pas gaan realiseren hoe belangrijk die offers eigenlijk zijn geweest", vertelde de 32-jarige. "Ik zou niet zijn geweest waar ik nu ben zonder die offers. Mijn vader is erg belangrijk voor me geweest, maar ook mijn vrouw en kinderen zijn erg belangrijk. God staat op de eerste plaats, daarna mijn familie."

"Als ik geen voetballer was geworden, zou ik een moordenaar zijn geweest", ging de Braziliaan verder. "Ik ben opgegroeid in één van de gevaarlijkste favela's. Je zag veel drugs en wapens. Soms ging ik trainen en hoorde ik toen ik terugkwam dat een vriend was vermoord. Ik moest kiezen tussen voetbal of een leven in de criminaliteit. Godzijdank kon ik ontsnappen en mijn dromen najagen. Ik heb voor voetbal en een ander leven gekozen", aldus Melo.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner