01.05.2016 17:13

Palermo grijpt met zege strohalm in Serie A

Palermo weigert zich neer te leggen bij de dreigende degradatie uit de Italiaanse Serie A. Het team boekte zondag een belangrijke overwinning en kan met nog twee wedstrijden te gaan nog altijd wegkomen uit de degradatiezone.

Sampdoria was het slachtoffer van de vechtlust van de Siciliaanse ploeg, die met 2-0 won. Ook Frosinone leek een laatste strohalm te grijpen, maar doelman Francesco Bardi bleek tegen AC Milan niet in staat tweemaal een strafschop te stoppen. Eenmaal lukte dat wel; kort na rust hield hij de inzet van Mario Balotelli tegen.

Tot in blessuretijd stond het daardoor 3-2, maar een handsbal van Vasil Prima kostte Frosinone de kop en vermoedelijk het lijfsbehoud. Jérémy Menez verschalkte Bardi wel vanaf elf meter, goed voor de 3-3. Daardoor is degradatie nagenoeg zeker.