14.05.2016 19:15

Juventus boekt riante zege op Sampdoria

Juventus heeft zaterdagavond in de Serie A een ruime overwinning geboekt op Sampdoria. De kampioen van de Italiaanse competitie kwam maar liefst vijf keer tot scoren: 5-0. Bovendien kreeg de tegenstander een razendsnelle rode kaart.

Patrice Evra opende na vijf minuten al de score, waarna een rode kaart volgde voor Sampdoria. Milan Škriniar haalde een doorgebroken speler neer, waarna hij moest vertrekken. Paulo Dybala benutte het buitenkansje vanaf elf meter. Diezelfde Dybala verzorgde voor rust ook het derde doelpunt van de wedstrijd.

In de tweede helft deed ook Giorgio Chiellini een duit in het zakje. De centrale verdediger speelde zijn 400ste wedstrijd voor de Oude Dame en vierde dat in stijl. Vanaf twintig meter schoot hij de bal snoeihard in het doel. Het slotakkoord was voor zijn collega in de verdediging. Leonardo Bonucci bepaalde de eindstand op 5-0 in het voordeel van de thuisploeg.

Voor beide ploegen was het de laatste wedstrijd in de competitie. Juventus is echter nog niet klaar. Zaterdag 21 mei staat het in de finale van de Italiaanse beker tegenover AC Milan.