15.05.2016 11:20

Higuaín na record: "Was een prachtige avond"

Met een hattrick schoot Gonzalo Higuaín zichzelf en SSC Napoli naar een heerlijke avond. De Argentijnse spits pakte een doelpuntenrecord in de Serie A en loodste zijn ploeg via Frosinone Calcio naar de tweede plaats van de Serie A, goed voor Champions League-voetbal.

"Het was een prachtige avond", stelt de aanvalsleider, die op 36 doelpunten eindigde, op de clubwebsite van SSC Napoli. In het verleden werd er maar één keer het aantal doelpunten van Higuaín in het huidige seizoen bereikt, maar dit was voor de start van de officiële competitie. De Argentijn mag zich dus topscorer van de Serie A noemen. 

"De stad Napels en onze supporters gaven me altijd veel liefde, daarvoor wil ik ze bedanken. Het is fantastisch om dit moment met ze te mogen delen." Ook de tweede plek in de Italiaanse competitie werd natuurlijk gevierd. "Dat is zeer belangrijk. Het was een worsteling om tweede te worden, maar we verdienden het. Ik ben al mijn teamgenoten, het personeel van de club en mijn familie dankbaar voor de steun. Het is fantastisch."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner