08.06.2016 20:29

Fiorentina verliest Salah-zaak tegen Chelsea

ACF Fiorentina krijgt geen gehoor bij de FIFA in de zaak rondom aanvaller Mohamed Salah. De Egyptenaar werd door de formatie uit Florence in het seizoen 2014/2015 gehuurd van Chelsea, maar Fiorentina raakte Salah op een bizarre manier alsnog kwijt.

De Italianen sloten in februari 2015 een mooie deal met Chelsea, Salah werd voor anderhalf seizoen gehuurd. In de zomer van 2015 wilde Chelsea de aanvaller graag terug, waardoor het huurcontract werd verscheurd. Een maand later maakte Salah op huurbasis echter de overstap naar AS Roma, de concurrent van Fiorentina in de Serie A.

Dit schoot de club in het verkeerde keelgat. AS Roma bedong naast de huur van Salah ook een optie tot koop op de Egyptenaar, die een goed seizoen draaide en daarom kan rekenen op een langer verblijf in Rome. Fiorentina was het niet eens met de gang van zaken en stapte naar de FIFA voor een fikse vergoeding, maar de geschillencommissie gaf geen gehoor aan de eis van de club.

Fiorentina eindigde afgelopen seizoen als vijfde in Italië en gaat daardoor de Europa League in. AS Roma werd derde en moet via de voorrondes de groepsfase van de Champions League zien te bereiken. Salah speelde 34 competitieduels, waarin hij veertien keer scoorde.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner