28.06.2016 10:01

Dani Alves wil de CL winnen met Juventus

Dani Alves is naar Juventus gekomen om de Champions League te winnen. De verdediger werd dinsdagochtend officieel gepresenteerd door Juventus. De Braziliaan tekende een contract voor twee seizoenen in Turijn.

"Het is een eer om voor Juventus te mogen spelen", zei de Braziliaan tijdens de persconferentie. "Juventus heeft één droom en ik hoop daar realiteit van te maken. De club wil namelijk de Champions League winnen en ik hoop dat ik kan helpen om die droom te realiseren. De historie van deze club fascineert me", aldus Dani Alves, die toe was aan iets nieuws. "Ik wilde een nieuw avontuur, in een nieuw land."

"Ik weet niet precies was Juventus nodig heeft om de Champions League te winnen", vervolgt de Braziliaan. "Maar dat ga ik vanaf nu bekijken. Er zijn hier in ieder geval genoeg uitdagingen en doelstellingen en er is een unieke mogelijkheid om historie te schrijven. Ik ben niet iemand die een uitdaging uit de weg gaat. Ik ben geen vedette, maar een harde werker", aldus Dani Alves, die bij Juventus basketballer LeBron James wil vereren. "Mijn rugnummer? Ik zal rugnummer 23 dragen ter ere van LeBron James."

Dani Alves heeft nog niet uitgebreid met Juventus-trainer Massimiliano Allegri gesproken. "Ik heb nog geen uitgebreid gesprek met de trainer gevoerd, maar ik kan me wel voorstellen wat hij van mij verwacht", aldus de verdediger, die uitkijkt naar de samenwerking met Paul Pogba. "Paul is een geweldige speler. Ik ben blij dat ik met dit soort uitstekende spelers mag samenspelen."

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner