08.07.2016 11:39

Bielsa niet naar Lazio, club naar de rechtbank

Marcelo Bielsa heeft tegen alle verwachtingen in geen contract getekend bij Lazio Roma. De Italiaanse club maakte al melding van de komst van de Argentijnse oefenmeester, maar die heeft besloten zijn handtekening niet te zetten.

Naar verluidt was al het papierwerk al rond en opgestuurd naar de Italiaanse voetbalbond, terwijl de werkvergunning ook al geregeld was. Het enige wat nog ontbrak waren de handtekeningen van Bielsa en het bestuur van Lazio Roma onder de contracten. Deze handtekeningen zullen er nu helemaal niet komen. De club meldt via de officiële kanalen dat Bielsa niet aan de slag gaat in Rome. Lazio Roma vindt dit contractbreuk en laat weten dat het een stap naar de rechter overweegt.

Bielsa heeft naar verluidt besloten om niet aan de slag te gaan in de Serie A, aangezien hij liever bondscoach van Argentinië wordt. Het land zag Gerardo Martino na de Copa América, Argentinië verloor op dat toernooi opnieuw de finale van Chili, vertrekken. Bielsa stond eerder aan het roer van het Zuid-Amerikaanse land en ambieert de positie van bondscoach opnieuw.

Afgelopen seizoen was Bielsa de eindverantwoordelijke van Olympique Marseille, waar hij ook al op bijzondere wijze richting de uitgang ging. De Argentijn coachte de eerste wedstrijd van het seizoen voor Olympique Marseille, maar nadat er verloren werd van SM Caen, stapte hij op.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner