18.07.2016 21:25

De Vrij: "Eindelijk sta ik weer op het veld"

Stefan de Vrij boekt met Lazio Roma een zwaarbevochten zege op AS Roma in de voorrondes van de Champions League. De Nederlander puft aan het einde van de zege even na. (18-08-2015)
Stefan de Vrij boekt met Lazio Roma een zwaarbevochten zege op AS Roma in de voorrondes van de Champions League. De Nederlander puft aan het einde van de zege even na. (18-08-2015)

Stefan de Vrij is eindelijk weer fit na tien maanden blessureleed. De verdediger van Lazio Roma maakte zijn rentree in een oefenduel van de Italiaanse club.

De Vrij raakte in september 2015 tijdens het EK-kwalificatieduel met Turkije zwaar geblesseerd aan zijn knie. De oud-speler van Feyenoord moest lange tijd revalideren, maar een operatie aan het gewricht bleek later toch noodzakelijk. De Vrij is blij dat hij na tien maanden weer kan voetballen: "Eindelijk sta ik weer op het veld", vertelt de verdediger op de website van Lazio. "Ik heb deze lach al sinds gisteren op mijn gezicht staan. Ik ben blij dat ik weer heb gespeeld en dit shirt heb gedragen. Ik ben nog niet honderd procent fit, maar we hebben nog meer dan een maand om te trainen en ons voor te bereiden."

De Vrij speelde zondag een helft mee tegen het Lazio Brasil Soccer Team. De wedstrijd werd met 6-0 gewonnen. De Vrij heeft nog ruim vier weken om wedstrijdfit te raken voordat de Serie A weer van start gaat. De verdediger kwam in de zomer van 2014 over van Feyenoord en ontwikkelde zich uitstekend in Italië. Die goede vorm hoopt De Vrij dit seizoen weer te hervinden. "Ik wil individueel goed presteren, maar ook als team", is de centrale verdediger duidelijk over zijn doelen. "Ik wil een seizoen zonder blessures. Ik wil elke wedstrijd spelen, want ik heb er een hoop gemist."

Lazio eindigde afgelopen seizoen op een teleurstellende achtste plaats in de Serie A en speelt daardoor geen Europees voetbal. Het contract van De Vrij loopt nog door tot de zomer van 2018.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner