31.07.2016 14:02

'Witsel hoog op verlanglijstje van Juventus'

Georginio Wijnaldum (r.) van PSV zet een harde tackle in op Zenit St. Petersburg-speler Axel Witsel in de zestiende finale van de Europa League. (26-02-2015)
Georginio Wijnaldum (r.) van PSV zet een harde tackle in op Zenit St. Petersburg-speler Axel Witsel in de zestiende finale van de Europa League. (26-02-2015)

Alex Witsel wordt door Juventus gezien als de gewenste opvolger van Paul Pogba. De Italianen dreigen Pogba kwijt te raken aan Manchester United en denken aan een transfer van de Belgische middenvelder.

De 27-jarige Witsel staat al sinds de zomer van 2012 onder contract bij Zenit St. Petersburg, maar heeft zijn zinnen gezet op een vertrek uit Rusland. Trainer Mircea Lucescu had tijdens de eerste competitiewedstrijd tegen Lokomotiv Moskou geen plaats voor Witsel in zijn basiselftal. Volgens de Roemeense oefenmeester is de middenvelder er momenteel niet met zijn hoofd bij. Lucescu wil Witsel niet kwijt, maar volgens het Italiaanse La Gazzetta dello Sport staat de international van België hoog op het lijstje van Juventus.

Ook Blaise Matuidi, middenvelder van Paris Saint-Germain en Moussa Sissoko zijn kandidaat op Pogba op te volgen bij de Italiaanse landskampioen. De gevraagde transfersom is vooralsnog een groot struikelblok voor Juventus. De Russische club schijnt zo'n 25 miljoen euro te vragen, maar zover willen de Italianen niet gaan. Volgens het sportblad denkt de clubleiding van Juventus aan een transfersom van rond de achttien miljoen euro. Het contract van Witsel loopt nog door tot de zomer van 2017.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner