07.09.2016 20:56

De Vrij: "Het is tijd om vooruit te kijken"

Doelpuntenmaker Stefan de Vrij (l.) krijgt tijdens het bekerduel Lazio Roma - Bassano een knuffel van teamgenoot Baldé Diao Keita (r.). (24-08-2014)
Doelpuntenmaker Stefan de Vrij (l.) krijgt tijdens het bekerduel Lazio Roma - Bassano een knuffel van teamgenoot Baldé Diao Keita (r.). (24-08-2014)

Stefan de Vrij kampte lange tijd met een kraakbeenblessure, maar is inmiddels weer helemaal fit. De verdediger hoopt dit seizoen veel minuten te maken bij Lazio Roma en op een rentree bij het Nederlands elftal.

De Vrij speelde in 2014 een sterk WK met Oranje in Brazilië, waar uiteindelijk de derde plaats werd behaald. De verdediger speelde destijds bij Feyenoord en stond in de belangstelling van meerdere Europese clubs. Lazio had zich al voor het WK bij zijn management gemeld en kreeg daarom de voorkeur. "Na het WK waren ze bijna bang dat ik niet meer zou komen", lacht De Vrij in gesprek met Helden Online.

Zijn eerste seizoen in de Serie A verliep uitstekend en De Vrij speelde 30 wedstrijden voor Lazio. Het jaar daarna raakte de verdediger zwaar geblesseerd en volgde een lange revalidatie. "Ik heb het zo snel mogelijk geaccepteerd en ben toen gelijk vooruit gaan kijken", vertelt De Vrij. "Ik heb het meer gezien als een stap terug om daarna twee of drie stappen vooruit te kunnen maken. Het is investeren geweest."

De Vrij hoopt ook snel zijn rentree te kunnen maken bij het Nederlands elftal. "Ik vond het uitermate zonde dat we er niet bij zijn geweest op het EK. Maar goed, dat is gebeurd, het is nu tijd om weer vooruit te kijken. Er komt nu een heel belangrijke kwalificatiereeks aan. We moeten zorgen dat we er over twee jaar wel bij zijn."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner