06.10.2016 15:59

Hamšík wil Maradona-tijdperk herbeleven

Juventus is ook dit seizoen de grote favoriet om het kampioenschap in de Serie A te veroveren. Er zijn echter meer kapers op de kust, waaronder SSC Napoli. Marek Hamšík, sterspeler van de Napolitanen, is ervan overtuigd dat zijn team dit seizoen de landstitel kan veroveren.

"Het is mijn grote droom om met Napoli de Scudetto te winnen", zegt Hamšík op een persconferentie van het Slowaaks voetbalelftal. "We hebben nog altijd dezelfde trainer en zijn maar één belangrijke speler kwijtgeraakt", doelt de aanvallende middenvelder op Gonzalo Higuaín, die naar concurrent Juventus verkaste. "Maar we hebben ons daarentegen versterkt met vijf à zes zeer sterke spelers."

Napoli trok deze zomer onder meer Arkadiusz Milik van Ajax aan. De Poolse spits moet dit seizoen Napoli helpen in de concurrentiestrijd met Juventus. De club uit Napels wist voor het laatst in 1990 beslag te leggen op de titel, toen Napoli met Diego Maradona zijn hoogtijdagen beleefde. De Italiaanse club staat dit seizoen na zeven wedstrijden op de tweede plaats met een achterstand van vier punten op Juventus.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner