15.10.2016 14:42

De Boer weigert concessies aan speelstijl Inter

Inter neemt het zondagmiddag in eigen huis op tegen Cagliari Calcio. Volgens Frank de Boer is een goed resultaat noodzakelijk om de aansluiting met de top in de Serie A niet te verliezen. De oefenmeester vertrouwt op zijn selectie.

Inter staat na een wisselvallige competitiestart op een negende plaats in de Serie A. De achterstand op koploper Juventus bedraagt zeven punten. De ploeg van De Boer kwam in zes van de zeven gespeelde wedstrijden op achterstand. Tot frustratie van de oefenmeester. "We hebben alles geanalyseerd met de technische staf en we moeten nu eens voor de twintigste minuut gaan voetballen. Als we die black-outs kunnen voorkomen, dan zetten we automatisch stappen voorwaarts", aldus De Boer op een persmoment.

Ondanks de wisselvallige prestaties is De Boer niet van plan om zijn speelstijl aan te passen. Tegen Cagliari laat hij zijn elftal hetzelfde spelen als in voorgaande wedstrijden. "Roma en Napoli hebben hun eigen stijl en veranderen die nooit. Wij pasten onze aanpak zelfs niet aan voor de wedstrijd tegen Juventus (een verrassende 2-1 zege, red.), dus waarom zou ik dat wel doen tegen andere teams?"

De Boer is blij met de ontwikkeling van zijn elftal, maar is wel van mening dat het de komende tijd beter moet. De trainer hamert op compactheid tijdens wedstrijden. "Het is niet makkelijk voor ons geweest om als een blok te spelen, maar ik heb er met de spelers over gesproken en ze begrepen hoe belangrijk het is om compact te blijven als team. Ik heb veel vertrouwen in mijn selectie. We moeten zondag winnen om in de buurt te blijven van de top."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner