17.10.2016 15:15

'Inter al bezig met opvolger trainer De Boer'

Internazionale-trainer Frank de Boer kijkt gefrustreerd toe tijdens het competitieduel Inter - Cagliari (16-10-2016).
Internazionale-trainer Frank de Boer kijkt gefrustreerd toe tijdens het competitieduel Inter - Cagliari (16-10-2016).

Internazionale-trainer Frank de Boer moet vrezen voor zijn toekomst in Italië. De Nederlandse trainer moet donderdagavond een goed resultaat zien te behalen, anders is de kans groot dat de coach op straat wordt gezet.

Volgens La Repubblica heeft Inter op de achtergrond al contact gezocht met Fabio Capello om als trainer aan de slag te gaan in Milaan. De Italiaan was in het verleden onder meer trainer van AC Milan en Real Madrid, maar zit sinds zijn vertrek bij de Russische voetbalbond in 2015 zonder werk. De Boer staat flink onder druk, maar volgens het Italiaanse medium is het nog niet te laat voor de oud-trainer van Ajax.

Mits Inter donderdagavond een goed resultaat weet te behalen in de Europa League tegen Southampton, dan krijgt De Boer voorlopig het vertrouwen. Inter heeft na acht competitiewedstrijden een straatlengte achterstand op koploper Juventus. De nummer één van de Serie A heeft namelijk 21 punten, terwijl Inter met elf punten terug te vinden is op de elfde plek. Afgelopen weekend verloor Inter met 2-1 van Cagliari, terwijl onlangs ook werd verloren van AS Roma (1-2) en Sparta Praag (1-3).

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner