17.10.2016 22:14

Pjanić steekt Buffon een hart onder de riem

Miralem Pjanić is het shirt van zijn nieuwe club Juventus. De aanvaller werd afgelopen zomer overgenomen van AS Roma. (02-10-2016)
Miralem Pjanić is het shirt van zijn nieuwe club Juventus. De aanvaller werd afgelopen zomer overgenomen van AS Roma. (02-10-2016)

Gianluigi Buffon ligt momenteel onder een vergrootglas bij Juventus. De doelman maakte in de competitiewedstrijd tegen Udinese geen goede indruk en ging ook in de fout tijdens het WK-kwalificatieduel tussen Italië en Spanje.

Dinsdagavond neemt Juventus het in een uitwedstrijd in de groepsfase van de Champions League op tegen Olympique Lyon. Voor de 38-jarige Buffon wordt het een belangrijk duel. Ploeggenoot Miralem Pjanić nam het maandag op een persconferentie op voor de ervaren doelman. "Buffon is onze aanvoerder en ik ben niet van mening dat hij door een slechte periode gaat."

"Hij is nog altijd de nummer één van de wereld", stelt de Bosnische middenvelder. Pjanić heeft veel vertrouwen in de sluitpost van Juventus. "Een carrière kent altijd pieken en dalen, maar Buffon speelt zijn wedstrijden en handelt verder heel normaal, dus ik denk niet dat er verder iets over te vertellen valt."

"Hij gaat voor ons het verschil morgen maken en zal bewijzen dat hij de nummer één van de wereld is", aldus Pjanić, die in het verleden drie jaar in het shirt van Olympique Lyon speelde. Een bijzonder duel dus voor de aanvaller. "Ik ben blij om hier te zijn. Ik heb hier een belangrijke stap in mijn carrière kunnen maken."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner