24.10.2016 21:11

Topscorer glundert: "Dit is de echte Džeko"

Edin Džeko verkeert in uitstekende vorm bij AS Roma. De spits is tegen Palermo opnieuw trefzeker en vijzelt zijn doelpuntentotaal op naar acht. (23-10-2016)
Edin Džeko verkeert in uitstekende vorm bij AS Roma. De spits is tegen Palermo opnieuw trefzeker en vijzelt zijn doelpuntentotaal op naar acht. (23-10-2016)

Edin Džeko is momenteel in goeden doen bij AS Roma. De spits voert de topscorerslijst van de Serie A aan en heeft met zijn doelpunten een groot aandeel in de goede competitiestart van de Romeinen. De club heeft slechts twee punten achterstand op koploper Juventus.

Džeko was afgelopen seizoen acht keer trefzeker in 31 competitiewedstrijden, maar heeft dat aantal nu al na negen duels geëvenaard. Ook zondag kwam de Bosnische spits tot scoren in de wedstrijd tegen US Palermo (4-1 zege voor AS Roma). "Het is ongelooflijk dat ik vorig seizoen acht doelpunten maakte en dat ik nu na negen duels hetzelfde aantal heb", laat Džeko weten aan Mediaset.

"Dit is de echte Edin Džeko", glundert de goaltjesdief van AS Roma. "We moeten op deze voet verder. Ik heb veel gescoord in mijn carrière, maar gisteren gaf ik ook een assist. Dat kan ik ook, al sta ik er uiteindelijk om doelpunten te maken."

De aanvaller speelde in het verleden in de Bundesliga voor VfL Wolfsburg en bij Manchester City in de Premier League, maar ervaart de Serie A als zwaarder. "Ja, dit is de moeilijkste competitie voor aanvallers. Je hebt altijd twee of drie verdedigers bij je. In mijn eerste seizoen wist ik niet hoe ik daarmee moest omgaan, maar nu wel. Dat blijkt ook op het veld, denk ik. Ik voel me goed in Rome, maar of dat ook zo blijft als ik een tijdje niet scoor..."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner