25.10.2016 16:35

Juventus wil met Serie A terug naar de top

Juventus is weer op de goede weg. De club zat in zwaar weer na corruptieschandalen in 2006, maar uit de aandeelhoudersvergadering blijkt dat de club weer gezond is. De Oude Dame wil nu weer terug naar de absolute top.

"In 2006 was het Italiaanse voetbal gelijkwaardig aan de grootste competities in Europa", aldus clubpresident Andrea Agnelli. "In de daaropvolgende jaren stond de ontwikkeling stil, waardoor we vijf jaar achter kwamen te staan. De Bundesliga, La Liga en Premier League staan er veel beter voor, maar dat hoeft niet altijd zo te zijn. In de komende drie jaar heeft Juventus de potentie om bij de grootste clubs te horen. Onze groei zal tot een hernieuwde opkomst van de Serie A leiden."

"Niets zal Italië ervan weerhouden om ten minste twee teams in de kwartfinales van de Champions League te hebben. We hebben heel veel goed te maken op de concurrentie, maar met de fans en het voetbal hebben we de belangrijkste aspecten om het te gaan halen."

Juventus werd de laatste vijf jaar kampioen van Italië en lijkt de aangewezen club om die voortrekkersrol te pakken. Ook dit seizoen staat Juve bovenaan in de Serie A. Vice-directeur Pavel Nedvěd is dan ook content. "Juventus zit ook dit seizoen weer op het goede spoor."

Na vijf opeenvolgende kampioenschappen lijkt niets Juventus in de weg te kunnen staan naar een nieuwe Scudetto. Dat komt mede doordat de club de concurrentie verzwakte. Miralem Pjanić kwam van AS Roma en  Gonzalo Higuaí­n was de absolute topscorer van Napoli.

"In de zomer hadden we de mogelijkheid om twee absolute topspelers via transferclausules over te nemen. Dit soort transfers is heel normaal in de voetbalwereld. Het is onze plicht dat we goede spelers aantrekken waar mogelijkheid", besluit CEO Giuseppe Marotta op de belegde persconferentie.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner