28.10.2016 15:30

Inter heeft nog volste vertrouwen in De Boer

Ondanks dat Inter een tegenvallende tiende plaats in de Serie A bezet, hoeft Frank de Boer niet te vrezen voor zijn baan. De Italiaanse club laat vrijdag in een statement weten dat de positie van De Boer niet ter discussie staat.

"We hebben een goede ploeg en een trainer met pro-actieve ideeën. Frank de Boer heeft bij ons nooit ter discussie gestaan en wij staan volledig achter zijn project omdat we zeker weten dat het uiteindelijk een succes zal worden", zegt technisch directeur Piero Ausilio. "De coach is er zelf ook veel rustiger onder dan menigeen denkt. Wij hebben intern altijd ons vertrouwen in hem uitgesproken."

Ausilio vertelt dat het normaal is dat de start van De Boer bij Inter met pieken en dalen verloopt. "Wij kijken verder dan de resultaten. Wij analyseren alles een stuk beter dan de kranten", aldus de technisch directeur, die ontkent dat de club met andere trainers praat. "We hebben met helemaal niemand contact gehad. Misschien hebben zaakwaarnemers bepaalde trainers in de media gebracht omdat iedereen wel de coach van Inter wil zijn, maar Frank de Boer is onze coach."

Inter veroverde in de Italiaanse competitie veertien punten in tien duels. Afgelopen woensdag boekte het team van De Boer nog een belangrijke 2-1 overwinning op Torino. Aanstaande zondag gaat Inter op bezoek bij Sampdoria, de nummer zestien van de Serie A.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner