30.10.2016 10:37

De Boer geeft zichzelf redelijk rapportcijfer

Internazionale-trainer Frank de Boer geeft aanwijzingen tijdens het competitieduel Inter - Bologna (25-09-2016).
Internazionale-trainer Frank de Boer geeft aanwijzingen tijdens het competitieduel Inter - Bologna (25-09-2016).

Frank de Boer heeft het de afgelopen tijd zwaar gehad als trainer van Inter. De oefenmeester stond vaak onder druk, maar krijgt voorlopig het vertrouwen van het bestuur van de Italiaanse club. De Boer is tevreden over de ontwikkeling van zijn ploeg.

Inter staat momenteel op een teleurstellende tiende plaats in de Serie A, maar De Boer is positief over zijn eerste maanden als trainer van Inter. Italiaanse journalisten vroegen de oefenmeester wat voor cijfer hij zichzelf zou geven. "Ik zou zeggen een 6,5, met de mogelijkheid dat de leraar er een 7 van maakt", zei De Boer met een knipoog volgens Voetbal International. 

De Boer werd laat in de voorbereiding aangetrokken als nieuwe trainer van Inter en moest daardoor haast maken met het inslijpen van zijn spelsysteem. "We zijn hier vanaf nul begonnen en hebben zowel buiten als op het veld vooruitgang geboekt. Ik kan alle spelers recht in het gezicht aankijken en zeggen dat we goed werk hebben verricht."

De oefenmeester heeft Marcelo Brozović weer in genade aangenomen. De middenvelder kreeg het eerder aan de stok met De Boer, maar mocht de laatste twee competitiewedstrijden weer in de basis beginnen. "Hij wist dat hij fout zat, toonde spijt en trainde goed nadat hij drie weken geen deel uitmaakte van de selectie. Als je de kans krijgt, moet je die grijpen. Dat heeft Marcelo gedaan." Zondagavond neemt Inter het in een uitwedstrijd op tegen Sampdoria.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner