02.11.2016 10:30

Hoofdsponsor laakt Chinese eigenaren Inter

Het lijkt voorlopig niet rustig te worden rondom Internazionale. De hoofdsponsor is namelijk kritisch op de Chinese eigenaren vanwege het besluit om Frank de Boer te ontslaan. De Nederlandse coach moest deze week vertrekken na de nederlaag tegen Sampdoria.

"Zelfs een uitmuntende coach kan geen grootse dingen bereiken zonder een goede clubleiding", zo laat Marco Tronchetti Provera, baas van Pirelli, weten in de Italiaanse media. "Er zijn heel veel fouten gemaakt de afgelopen jaren. Dit is een probleem dat al lang opgelost had moeten zijn." Na ruim tachtig dagen kwam er alweer een einde aan het dienstverband van De Boer, die pas veertien wedstrijden langs de zijlijn stond. Daarvan verloor Inter er zeven.

"Het winnende recept in voetbal is meestal een gepassioneerde eigenaar die dicht op het team zit, zoals Silvio Berlusconi vroeger bij AC Milan en Andrea Agnelli bij Juventus. De Chinese eigenaars hebben veel gedaan in de zomerse transferperiode, maar ze moeten het vertrouwen geven aan iemand die het Italiaanse voetbal goed kent en hem de volledige controle geven over het team."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner