02.11.2016 12:08

Marsman: "De Boer zal er van geleerd hebben"

Internazionale-trainer Frank de Boer kijkt gefrustreerd toe tijdens het competitieduel Inter - Cagliari (16-10-2016).
Internazionale-trainer Frank de Boer kijkt gefrustreerd toe tijdens het competitieduel Inter - Cagliari (16-10-2016).

Ronald Koeman is door het ontslag van Frank de Boer de enige Nederlandse coach die op hoog niveau werkzaam is. Gerard Marsman, directeur van Coaches Betaald Voetbal, meent dat het hier gaat om een momentopname. De Boer stond slechts 85 dagen aan het roer bij Internazionale.

"Als de resultaten van Nederlandse coaches tegen vallen, net zoals de resultaten van Oranje of Nederlandse clubs in Europa is dat van invloed op de vraag naar Nederlandse coaches. Er zijn wel vaker periodes geweest waarin de Nederlandse trainers minder in trek waren", zo vertelt Marsman in gesprek met Metro.

De directeur maakt zich geen zorgen over de Nederlandse trainers. "Clubs weten dat als ze een Nederlandse coach aantrekken, dat ze structuur binnen halen. De Nederlandse trainer is iemand die aan de lange termijn denkt, jeugd een kans geeft en voor creatief, aanvallend voetbal staat." Koeman maakt als coach van Everton wel indruk in het buitenland.

"In Italië wordt alleen naar het resultaat gekeken. De Boer heeft dit nu meegemaakt en zal er ongetwijfeld van geleerd hebben, net zoals Koeman van zijn fouten heeft geleerd. Hij heeft de draad weer opgepakt en ik ben ervan overtuigd dat De Boer dit ook zal doen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner