05.11.2016 16:59

'AS Roma wil Vermaelen in winterstop al kwijt'

Thomas Vermaelen speelt dit seizoen op huurbasis bij AS Roma, maar de Italiaanse club denkt aan een vertrek van de Belgische verdediger. Vermaelen kampt met een vervelende blessure en staat daardoor al maanden buitenspel.

Vermaelen kwam op 5 september voor het laatst in actie als speler van het Belgische nationale team. Een slepende liesblessure houdt hem nu al twee maanden aan de kant. De verdediger kampt met pubalgie, een vaak chronische blessure aan de lies. Door de liesklachten speelde Vermaelen pas twee competitiewedstrijden in het shirt van AS Roma en mogelijk blijft het ook bij dat aantal.

De kans dat Vermaelen geopereerd moet worden is namelijk groot en de clubleiding van AS Roma ziet in dat geval een langer verblijf van de Belgische verdediger niet zitten. Een revalidatie zou namelijk maanden duren. Volgens de Italiaanse Corriere Dello Sport wordt Vermaelen, indien hij inderdaad geopereerd moet worden, in januari al teruggestuurd naar FC Barcelona. Bij de Spaanse club speelde hij de afgelopen jaren ook nauwelijks door verschillende blessures.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner