10.11.2016 20:45

Italiaanse arts optimistisch over herstel Milik

Arkadiusz Milik ligt geblesseerd op het veld. De zorgelijke blik bij de toegeschoten medici is veelzeggend. (08-10-2016)
Arkadiusz Milik ligt geblesseerd op het veld. De zorgelijke blik bij de toegeschoten medici is veelzeggend. (08-10-2016)

Arkadiusz Milik hoopt over een klein half jaar weer van waarde te kunnen zijn voor SSC Napoli. De aanvaller raakte zwaar geblesseerd aan zijn knie tijdens een interland met Polen en moet de komende tijd revalideren.

Milik maakte afgelopen zomer de overstap van Ajax naar Napoli en was uitstekend bezig in de Serie A. De Poolse spits was viermaal trefzeker in zeven competitiewedstrijden en maakte een hele goede indruk. De zware knieblessure was dan ook een zware tegenvaller voor Milik, die eerder al liet weten depressief te zijn geweest vlak na het oplopen van zijn kwetsuur.

De spits bracht donderdag een bezoek aan een specialist in het ziekenhuis. Volgens dokter Pier Paolo Mariani brengt Milik het er goed vanaf tijdens zijn revalidatie. "Het herstel verloopt goed", laat de Italiaanse arts weten in gesprek met Sky Italia. "Over een maand kan hij vrij lopen. Nu begint hij met het herstelproces. Hij gaat meer specifiek werken in het water en daarna op het veld."

Eerder deden geruchten de ronde dat Milik over honderd dagen alweer zijn rentree bij Napoli zou maken, maar dat is volgens Mariani wel heel optimistisch. "Het gaat ongeveer nog vier à vijf maanden duren. Ik kan dat niet helemaal precies zeggen. Ik weet over een maand meer. We hoeven ons geen zorgen te maken. Zowel de medici van Napoli als ik bewonder de inzet van Milik."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner