12.11.2016 19:15

Geen Chinees avontuur voor Honda

Honda wacht op een invalbeurt in de wedstrijd tegen Pescara. (30-10-2016)
Honda wacht op een invalbeurt in de wedstrijd tegen Pescara. (30-10-2016)

Keisuke Honda lijkt aan zijn laatste seizoen te zijn begonnen bij AC Milan. De voormalige sterspeler van onder meer VVV Venlo heeft een aflopend contract bij de Rossoneri  en het lijkt er niet op dat beide partijen na dit seizoen met elkaar doorgaan.

In de afgelopen transferperiode sloeg Honda een aanbod van het Chinese Shanghai SIPG af, zo meldt Sky Sports. “Ik had AC Milan al eerder kunnen verlaten als ik had gewild, alleen de aanbiedingen die ik ontving waren niet voldoende”, vertelt Honda daarover tegen de Japanse zender J-TV. “Ik hoef niet per se weg uit San Siro, dus mijn toekomst is voorlopig geen kwestie.”

Toch zit Honda niet lekker in zijn vel in Milan. Eerder kreeg hij het al aan de stok met de supporters van de club, nadat hij naar hen uithaalde in een interview. “Japanse supporters steunen je door dik en dun en fluiten je nooit uit”, vertelde hij destijds. “Bij Milan gebeurt dat laatste denk ik te veel.”

Honda is momenteel bezig aan zijn derde seizoen bezig in Italië. In 86 wedstrijden wist de Japanner tien keer te scoren voor zijn team. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner