20.11.2016 20:08

Veel terugkerende spelers voor Milanese derby

AC Milan-aanvaller M'Baye Niang dribbelt af op Juventus-verdediger Andrea Barzagli, die goed naar de bal blijft kijken. (22-10-2016)
AC Milan-aanvaller M'Baye Niang dribbelt af op Juventus-verdediger Andrea Barzagli, die goed naar de bal blijft kijken. (22-10-2016)

Zowel AC Milan als Internazionale verwelkomt zondagavond veel terugkerende spelers voor de Derby della Madoninna. Bij Milan doet M'Baye Niang weer mee voor dit cruciale duel, terwijl Inter met Gary Medel aantreedt.

AC Milan-coach Vincenzo Montella, die de roodzwarten voor het eerst in jaren bovenin laat meedoen in de Serie A, heeft twee aanpassingen gedaan in zijn elftal voor dit duel van het seizoen. Tegen Internazionale staat niet de geblesseerde Alessio Romagnoli, maar Gustavo Gómez in de centrumverdediging. Deze wordt zoals verwacht geflankeerd door Mattia De Sciglio en Ignazio Abate. Daarnaast doet de van een blessure teruggekeerde M'Baye Niang weer mee bij Milan. Mario Pašalić, die in het met 1-2 gewonnen uitduel met Palermo meedeed, heeft daar geen basisplek kunnen afdwingen.

De nieuwe trainer van Internazionale, Stefano Pioli, beschikt voor de Derby della Madonnina weer over verdedigers Gary Medel en Cristian Ansaldi. Zij nemen de plekken van Andrea Ranocchia en Davide Santon in. Ook kiest hij op het middenveld voor een wat conservatievere speelstijl, door de verdedigend ingesteld Geoffrey Kondogbia op te stellen in plaats van de creatieveling Éver Banega. De aanval, bestaande uit Antonio Candreva, Mauro Icardi en Ivan Perišić, blijft wel intact.

Het duel is vanaf 20.45 LIVE te volgen.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner