28.11.2016 19:16

Bonucci en Alves maandenlang uitgeschakeld

Juventus beleefde zondag een rampmiddag: het verloor met 3-1 bij Genoa. Tot overmaat van ramp blijkt de Italiaanse recordkampioen met Leonardo Bonucci en Dani Alves ook twee defensieve steunpilaren voorlopig kwijt te zijn.

Mandekker Bonucci heeft een dijspier verrekt en staat daarmee zes tot acht weken buitenspel, zo meldt de ploeg van Massimiliano Allegri maandag op het digitale thuis. Bij Dani Alves is een botbreuk in het kuitbeen geconstateerd. Hoewel de hersteltijd van de Braziliaan nog enigszins in het ongewisse is, wordt deze geschat op twee tot vier maanden. Voor beide achterhoedespelers zit het voetbaljaar 2016 er, behoudens een klein wonder, dus op.

De timing van de twee nieuwe namen in de ziekenboeg is beroerd te noemen. Hoewel de club uit Turijn zich over de Champions League-poulefase geen zorgen meer hoeft te maken, brengt december wel de confrontatie met directe achtervolger AS Roma alsmede de wedstrijd om de Supercoppa tegen AC Milan. Door een schouderblessure is bovendien ook Andrea Bazagli in de laatste maand van het jaar niet beschikbaar om de achterhoede op slot te houden. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner