29.11.2016 16:56

Emanuelson heeft advies: "Ga niet naar Italië"

Urby Emanuelson was tussen de zomer van 2014 en januari 2015 actief als speler van AS Roma. (18-07-2014)
Urby Emanuelson was tussen de zomer van 2014 en januari 2015 actief als speler van AS Roma. (18-07-2014)

Urby Emanuelson maakte in het seizoen 2010/2011 de overstap van Ajax naar AC Milan, maar is niet enthousiast geraakt over de Italiaanse Serie A. Hij zou geen enkele voetballer het advies geven om nog in Italië te gaan voetballen.

Emanuelson groeide in Milaan nooit uit tot een vaste waarde in de basis en vertrok in de zomer van 2014 naar AS Roma. Daarna speelde hij nog voor Atalanta en Hellas Verona in de Serie A. Ook daar boekte Emanuelson weinig succes. Op basis van die ervaringen heeft hij een duidelijk advies voor jongere voetballers.

"Ga niet naar Italië", vertelt Emanuelson in gesprek met Extra Time. "Voetbal in Italië is een hypocriete sector. Het is moeilijk om vrienden te maken en mensen te vinden die je kunt vertrouwen. Er wordt ook al snel een label op je geplakt. Frank de Boer werd een paar uur na zijn komst al bestempeld als 'niet geschikt' voor het Italiaanse voetbal."

"Alle jonge voetballers wil ik hetzelfde advies geven: ga niet voetballen in Italië. Dan heb ik het over Italië als voetballand, niet als land. Voetbal is hier politiek. Het zijn niet altijd de beste spelers die spelen. Andere factoren tellen hier mee", aldus Emanuelson, die tegenwoordig in de Championship speelt bij Sheffield Wednesday.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner