29.11.2016 22:29

De Boer krijgt trap na van clubicoon Bergomi

Frank de Boer werd alweer bijna een maand geleden ontslagen als coach van Internazionale, maar in Italië raakt men niet uitgesproken over de vertrokken oefenmeester. Dinsdag kreeg De Boer nog een trap na in de Italiaanse media.

De Boer was slechts 84 dagen werkzaam als trainer van de gevallen topclub in de Serie A en werd vervangen door Stefano Pioli. Onder de nieuwe coach boekte Inter maandagavond een 4-2 knappe zege op Fiorentina. Clubicoon Giuseppe Bergomi, die tussen 1980 en 1999 meer dan vijfhonderd wedstrijden speelde voor Inter, is blij met de tactische keuzes van Pioli. "Ik zag een goed Inter en dat maakt me blij. In de aanval waren ze ook agressief. Het zag er goed uit", aldus Bergomi tegen Radio 24.

Dat Inter maandag vier doelpunten wist te maken, is voor Bergomi een teken dat De Boer zijn elftal te defensief liet spelen. "Hij koos voor zekerheid en verdedigde veel te veel. Ik ben regelmatig naar zijn trainingen geweest en daar kon je al zien dat zijn selectie het er niet mee eens was; hij had ze niet in de hand", zo stelt de 52-jarige oud-verdediger. Inter staat na veertien speelrondes op de achtste plaats in de Serie A. De achterstand op koploper Juventus bedraagt twaalf punten.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner