11.12.2016 18:24

Strootman: "Ik had geen water moeten gooien"

Kevin Strootman heeft het zogenoemde waterincident achter zich gelaten. De middenvelder van AS Roma heeft zondag op de clubwebsite zijn excuses aangeboden voor zijn provocerende actie in de stadsderby met Lazio. Wel vindt de Nederlander het niet meer dan logisch dat de schorsing van twee duels in hoger beroep werd ingetrokken.

Strootman daagde reservespeler Danilo Cataldi van Lazio vorige week uit, nadat hij voor AS Roma de score had geopend. Hij gooide water naar Cataldi, die hem daarop van achteren vastgreep, waarna de Nederlander naar de grond ging. Cataldi mocht met rood vertrekken, Strootman kreeg voor het incident in eerste instantie een gele kaart. De tuchtcommissie maakte daar een schorsing van, die later werd ingetrokken. Daardoor kan Strootman alsnog spelen in de belangrijke duels met AC Milan en Juventus.

"Ik had geen water moeten gooien, daarvoor bied ik mijn excuses aan. Het was onsportief van me", zei Strootman in een reactie. Een schorsing vond hij alleen te ver gaan. "Dat was niet eerlijk geweest." AS Roma speelt maandag tegen AC Milan.

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner