14.12.2016 14:47

Talentvolle verdediger blijft bij Juventus

De 22-jarige verdediger Daniele Rugani blijft voorlopig speler van Juventus. De mandekker kan in Turijn niet altijd rekenen op een basisplaats, maar desondanks heeft de Italiaanse landskampioen Rugani een nieuw contract voorgeschoteld.

De verdediger heeft woensdag zijn handtekening gezet onder een contract tot de zomer van 2021. Ondanks het feit dat Rugani het veelal moet doen met een reserverol achter Giorgio Chiellini, Leonardo Bonucci en Andrea Barzagli heeft Juventus veel vertrouwen in de jonge verdediger. De afgelopen periode kon Rugani ook steevast rekenen op een basisplaats vanwege blessureleed bij onder meer Chiellini en Bonucci.

Rugani speelde dit seizoen zes van de zestien wedstrijden in de Serie A, daarvan mocht de 22-jarige verdediger er vijf in de basis beginnen van Juventus-trainer Massimiliano Allegri. Rugani werd door Juventus op jonge leeftijd overgenomen vanuit de jeugdopleiding van Empoli FC. Tussen 2013 en 2015 speelde Rugani twee seizoenen op huurbasis voor zijn voormalige club. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner