23.12.2016 19:13

Maradona keert mogelijk terug bij SSC Napoli

Diego Maradona gaat ruim 25 jaar na zijn vertrek uit Napels mogelijk weer aan de slag bij SSC Napoli. De 56-jarige oud-voetballer is met zijn zaakwaarnemer in gesprek met de club waar hij grote successen boekte. Een rol als teammanager ligt de Argentijn wel.

Maradona speelde van 1984 tot en met 1991 in de Serie A, waar hij ruim honderd doelpunten scoorde in 250 competitiewedstrijden. Met Napoli werd Maradona twee keer landskampioen, terwijl hij ook het winnen van de UEFA Cup en de Italiaanse Supercup op zijn cv heeft staan. Sinds het vertrek van de Argentijn bij Napoli won de club nog tweemaal de Italiaanse beker en één keer de Supercup, maar een nieuw kampioenschap lijkt ver weg.

Als teammanager kan Maradona mogelijk een verschil maken. "Er zijn gesprekken gaande", stelt zijn zaakwaarnemer op de Italiaanse radio. "Maar hij wil contact met het veld hebben, de kleedkamer ruiken en dicht bij de spelers zijn. Hij zou perfect zijn als teammanager. Maradona houdt onvoorwaardelijk van Napoli en in het bijzonder de fans." Maradona wordt door veel voetbalfans als beste voetballer aller tijden gezien, hij speelde voor zijn carrière in Italië nog voor FC Barcelona.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner